دیدگاه خود را اینجا بیان کنید تا از پیشنهادات و انتقاداتتان استفاده کنیم.
(مدیریت وبسایت مازندران بام ایران)
شهرستان تنکابن
شهرستان باصفا و زیبای تنکابن با جنگلهای معروف دوهزارو سه هزارو ده ها اثر طبیعی چون رودخانهها، آبشارها، چشمهها، دهکده های زیبای توریستی و ... منطقهشناخته شدهای در سرتاسر ایران است. شهرستان تنکابن در باختر استان مازندران و همسایگی شهرستان زیبای رامسر واقع شده و از جاذبه های متعدد گردشگری برخوردار است.صنایع دستی علاوه بر تامین اقتصادی مردم؛از مهم ترین جاذبههای گردشگری این ناحیه به شمار میآیند. از مهم ترین صنایع دستی تنکابن میتوان سبدبافی، جاجیم بافی، گلیم بافی، شمد، پارچه های کتانی، ظروف چوبی و سفال و بافتن جوراب های پشمی را نام برد. کشاورزی و باغداری اساس اقتصاد شهرستان تنکابن را تشکیل میدهد. سواحل زیبای دریای مازندران، جنگل های بی شمار و سبز این شهرستان، دریاچه های موجود دراین شهرستان، رودخانه ها و چشمه های پرشماری که در مناطق دور ونزدیک این ناحیه پراکنده شده اند، پارک های طبیعی متعدد چون پارک محلی خشکه داران و غارهایی چون غار خرم آباد تنها بخشی از دیدنی های این شهرستان زیبا را تشکیل میدهند.
مکان های دیدنی و تاریخیسواحل زیبای دریای مازندران، جنگل های بی شمار و سبز این شهرستان، دریاچه های موجود دراین شهرستان، رودخانه ها و چشمه های پرشماری که در مناطق دور ونزدیک این ناحیه پراکنده شده اند، پارک های طبیعی متعدد چون پارک محلی خشکه داران و غارهایی چون غار خرم آباد تنها بخشی از دیدنی های این شهرستان زیبا را تشکیل میدهند.
صنایع و معادنانواع صنایع مرتبط با کشاورزی و باغداری در شهرستان تنکابن رواج دارد. کارخانه های کمپوت و کنسرو سازی، کارخانه های چای و برنج کوبی و... از انواع صنایع این منطقه هستند که در ارتباط با پایه های اقتصادی این منطقه برپا شده اند. از معادن این شهرستان اطلاعات مستندی در دست نیست.
کشاورزی و دام داری
کشاورزی و باغداری اساس اقتصاد شهرستان تنکابن را تشکیل میدهد. آب کشاورزی شهرستان تنکابن از رودها و چشمه تأمین میشود و محصولات کشاورزی آن برنج، گندم، جو، سبزیجات، تره بار، گل گاوزبان، گیاهان زینتی، چای، مرکبات، کیوی، فندق، گردو، گلابی، سیب، آلو، آلوچه و انجیر هستند.باغ های متعدد مرکبات در سرتاسر ناحیه تنکابن پراکنده هستند. و انواع مرکبات، برنج، چای و کیوی مهمترین صادرات این شهرستان را تشکیل می دهند.
مشخصات جغرافیایی
شهرستان تنکابن یکی از شهرستان های استان مازندران از نظر جغرافیایی در 52 درجه و 50 دقیقهی درازای خاوری و 49 درجه و 36 دقیقه ی پهنای شمالی و 20 متر پایین تر از سطح دریای آزاد قرار دارد. شهر تنکابن درمسیر راه رشت – چالوس واقع شده و از شمال به دریای مازندران، از خاور به چالوس، از جنوب به سلسله جبال البرز و از باختر به شهرستان رامسر محدود میشود. براساس آخرین تقسیمات کشوری در سال 1377 مساحت این شهرستان بالغ بر 989و1 کیلومتر مربع است. براساس آخرین آمار جمعیتی در سال 1375 جمعیت این شهرستان بالغ بر 030و174 نفر بوده که از این رقم بالغ بر 650و33 نفر جمعیت مرکز شهرستان تنکابن بوده است.مسیرهای درسترسی به تنکابن عبارتند از:
راه های ارتباطی تنکابن عبارتند از :
راه تنکابن – رامسر به درازای 20 کیلومتر
راه تنکابن – چالکرود به درازای 40 کیلومتر
راه تنکابن – شانه تراش به درازای 43 کیلومتر
وجه تسمیه و پیشینه تاریخیتنکابن پیش از این جزو گیلان به شمار میآمده وحد خاوری آن به نمک آبرود میرسیده است. «خرمآباد» (شهسوار) حاکم نشین نواحی قشلاقی و «دوهزار» حاکم نشین ییلاقی آن محسوب می شد. آثار و اشیایی که در ناحیه کلاردشت و تپه های اطراف آن بر حسب تصادف به دست آمده، نشان میدهند که این منطقه در دورههای گذشته، آباد و از تمدن ویژهای برخوردار بوده است. تنکابن یا شهسوار درگذشته های دور «رستمدار» هم خوانده می شد. پادوسبانان تا زمان شاه عباس اول حکومت محلی این منطقه را در اختیار داشتند. از دوران صفویه تا سال 1209 هـ . ق که آغاز سلطنت آقا محمد خان است، این شهر «فیض» نامیده شد. در دوره قاجاریه این شهرستان را تنکابن نامیدند. پس از سقوط قاجاریه و با روی کار آمدن پهلوی اول، این شهر شهسوار و با وقوع انقلاب اسلامی مجددا تنکابن شد. تنکابن امروزی شهری آباد و دیدنی است.
باغها ، کاخها و موزه ها در شهرستان تنکابن
موزه تاریخ طبیعی خشکه داران
در کیلومتر 30 محور تنکابن به چالوس، حد فاصل عباس آباد و سلمانشهر منطقه حفاظت شده خشکه داران قرار دارد . این منطقه که در صد متری دریا قرار دارد به عنوان تنها جنگل جلگه ای و بکر و از آخرین بازمانده های اکوسیستم های جنگلی شمال ایران است. این موزه با مسافتی بالغ بر 2600000 متر مربع دارای گونه های مختلف جانوری و گیاهی است. سازمان حفاظت محیط زیست موزه تاریخ طبیعی خشکه داران را با مجموعه تاکسیدرمی حیوانات شمال ایران در این منطقه دایر نموده است که با استفاده گروه های مختلف گردشگران به ویژه دانش پژوهان مواجه بوده است
آرامگا ه ها ، امامزاده ها و زیارتگا ه ها در شهرستان تنکابن
امامزاده درویش ماهرو تنکابن
امامزاده ایوب پیغمبر تنکابن
امامزاده ابوالقاسم تنکابن
امامزاده سید ابوالحسن الموید بالله تنکابن
امامزاده قاسم تنکابن
بقعه سید ابوجعفر ثائری ابیض تنکابن
عمارت و محوطه های باستانی در شهرستان تنکابن
ساختمان شهربانی تنکابن
ساختمان شهرداری تنکابن تنکابن
ساختمان ژاندارمری تنکابن
ساختمان حاج خلیلی تنکابن
نهارخوران امیراسعد تنکابن
راه مالرو تنکابن
فرهادجوی تنکابن
قلعه ها ، برجها و آتشکده ها در شهرستان تنکابن
قلعه نوشاه تنکابن
قلعه کتی تنکابن
قلعه هاله کله تنکابن
قلعه بهکله تنکابن
قلعه سیاورز خرم آباد تنکابن
قلعه رودپشت تنکابن
قلعه رودپشت تنکابن
قلعه لشکرک تنکابن
قلعه هلوکله تنکابن
پل قلعه گردن تنکابن
قلعه تنکا تنکابن
بندها و پلها در شهرستان تنکابن
پل لپاسر تنکابن
پل حسن کلایه تنکابن
پل قلعه گردن تنکابن
پل چشمه کیله