محمدرضا شیدفر در گفتوگو با مهر اظهار کرد: برخی موانع موجود از جمله بهرهبرداری معادن توسط برخی افراد در منطقه با مجوز قانونی اکنون با هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در حال برطرف شدن و فعالیت آنان در این محدوده در حال لغو شدن است و این سازمان باید بهطور جدی در این رابطه همکاری کند.
وی افزود: هرگونه ساخت و ساز جدید تا ارتفاع 2200 متری از سطح زمین در محدوده ارتفاعات قله دماوند نیز غیرقانونی و ممنوع اعلام شد و ضروری است مجوزهای بهره برداری از معادن بالادست لغو شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمل تاکید کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مازندران و به تبع آن سازمان میراث فرهنگی کشور، با توجه به موضوع ثبت جهانی قله دماوند و حساسیتهای ویژه آن از سوی مسئولان سازمان یونسکو، اجازه صدور هیچ مجوزی برای ساخت و سازهای جدید و برداشت معادن در این محدوده را نمیدهد.
شیدفر با بیان اینکه به منظور فراهم کردن شرایط ثبت جهانی قله دماوند در یونسکو، مسئولان منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست و دوستداران طبیعت باید بیشتر همکاری و دقت نظر داشته باشند، خاطرنشان کرد: در مجموع 11 بند برای ثبت جهانی دماوند در یونسکو تعیین شده که تعدادی از این بندها اکنون رعایت و موارد دیگری هم وجود دارد که دستگاههای اجرایی باید در این خصوص و اهمیت موضوع ثبت جهانی اهتمام بیشتری داشته باشند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمل یادآور شد: جلسههایی در سطح مدیران استانی اکنون در حال برگزاری بوده و پرونده سازی برای ارسال موارد قانونی و درخواست یونسکو در حال انجام و تکمیل است.
قله دماوند و ارتفاعات آن بهعنوان یکی از جاذبههای مهم کوهنوردی ایران و از مناطق شناخته شده جهانی پیش از این به عنوان نخستین اثرملی ایران ثبت شد.