شهرستان سوادکوه

دیدگاه خود را اینجا بیان کنید تا از پیشنهادات و انتقاداتتان استفاده کنیم.


(مدیریت وبسایت مازندران بام ایران)


سواد کوه


منطقه‌ی کوهستانی سوادکوه با دارا بودن مناطق ییلاقی، دره‌های زیبا، غارهای طبیعی، رودخانه و چشمه‌سارهای زیبا، مناطق جنگلی و آبشارهای زیبا و بزرگ و دیگر جاذبه‌های منطقه‌ در جذب افراد علاقه مند و دوستدار به کوه و طبیعت موثر است.

 سیر و سیاحت، استفاده‌ی منطقی از اوقات فراغت بویژه در محیط طبیعی در سلامتی روح و جسم انسان نقش مهمی دارد و امروزه نیز توسعه‌ی شهرنشینی به خصوص در دهه‌ی اخیر، ساکنان شهرهای بزرگ و کوچک را به ورزش و استفاده معقول از اوقات فراغت ترغیب می‌کند.

شهرستان سوادکوه از ویژگی‌های طبیعی خاصی برخوردار است، به همین دلیل قابلیت جذب ورزشکاران و علاقمندان و دوستداران طبیعت را دارد.

سوداکود در دامنه‌ی شمالی کوههای البرز واقع شده است که از شمال به قائم شهر و از جنوب به فیروزکوه و از غرب به بابل و از شرق به ساری محدود است.

این شهرستان دارای چهار شهر به نام‌های شیرگاه، زیرآب، آلاشت و پل سفید است و شش دهستان به نام‌های ولوپی، راستوپی، کسیلیان، لفور، غرب، شرف و شیرگاه دارد.

سوادکوه نام یکی از جبال مشهور در جنوب شرقی روستای «چرات» است.

جاذبه‌های دیدین سوادکوه:

"غار اسپهبد خورشید"

این غار بر سر راه «زیرآب» به فیروزکوه در ناحیه‌ی دوآب سوادکوه بر سینه‌ی خطیرکوه طاقی عظیم از غار اسپهبدخورشید دیده می‌شود. این غار در ستون تاریخ طاق و عاسیه گولیکی دژ نیز آمده و یکی از پایگاههای استراتژیک منطقه بود.

"قلعه کنگلو"

در بخش راستوپی سوادکوه بر فراز یک صخره‌ی طبیعی کله قندی قلعه‌ای ستبر چون عقابی بال گشوده به چشم می‌خورد. این منطقه با احتمال زیاد متعلق به پیش از اسلام و اواخر دوره‌ی ساسانی است.

"پل ورسک"

این پل در منطقه‌ی عباس‌آباد سوادکوه در دره‌ای به همین نام (ورسک)، با ارتفاع 110 متر از کف دره بنا شده و دارای یک دهانه‌ی قوسی به طول 66 متر است که توسط مهندسان آلمانی در سال 1315 هجری شمسی ساخته شده است. این پل یکی از شاهکارهای معماری جهان به شمار می‌رود که راه‌آهن سراسری تهران را به شمال کشور وصل می‌کند.

"امامزاده عباسعلی ملرد"

بر قله‌ی کوهی که مسلط به دهکده‌ی «ملرد» و «کرمان» است، بنایی با گنبد مخروطی و مسجدی کوچک، متصل به در ورودی درختی ناشناخته در محوطه‌ی بقعه است که می‌گفتند «درخت فلفل» است.

"دریاچه شورمست"

تنها دریاچه‌ی طبیعی شهرستان سوادکوه است که وسعتی در حدود 15 هزار متر مربع دارد. عمق آن 5 متر است و این دریاچه در پنج و نیم کیلیومتری شهر «پل سفید» واقع شده است. درختان کهن سال و بلندقامت توسکا در اطراف آن منظره‌ای رویایی را به وجود آورده است.

"آبشار گزو"

این آبشار با ارتفاع تقریبی 75 متر در منطقه‌ی جنگلی، سرسبز و زیبا در کنار امامزاده‌ای معروف به سه بزرگوار گزو در فاصله‌ی 15 کیلومتری «زیراب» قرار دارد. آبشار گزو در حد فاصل زیرآب و شیرگاه در درون جنگلی انبوه قرار دارد. مسیر ارتباطی آن راه روستای جمشید آباد «زیرآب» و دیگری از جاده‌ی لفور در پشت سد البرز در جاده کارسنگ است.

"برج لاجیم"

این برج در روستای لاجیم سوادکوه در منطقه‌ی کاملا جنگلی واقع شده است که مقبره اسپهبد شهریار باوند است. بنای آن آجری و استوانه‌ای شکل است و گنبدی دو پوش دارد. این بنا دارای دو رشته کتبیه آجری به خط پهلوی ساسانی و کوفی است و در قرن نهم هجری ساخته شده است.

"آلاشت"

این شهر در 43 کیلومتری شهر زیرآب در مطنقه‌ی کوهستانی واقع شده که زمستانی همیشه پر از برف دارد. مسجد جامع زیبای آلاشت یکی از مساجدی است که معماری آن در سطح کشور بی‌نظیر است و چشم‌انداز طبیعی آن در بلندی کوه و مشرف به کوههای شلفین، امامزاده سن و ارفع کوه است.

هم چنین ارتفاع‌های قدمگاه، سوادکوه، شلفین، نزوا، نرو، تلمه سنگ، اتابک، ورسه‌سر، سنگلت، ارفع کوه، لمردکمر، زارجیم، خرج، امامزاده حسن، سرین، اروان، بیک، انیسه و درستانه از موقعیت کوه‌های معرفو شهرستان سوادکوه محسوب می‌شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد