دیدگاه خود را اینجا بیان کنید تا از پیشنهادات و انتقاداتتان استفاده کنیم.
(مدیریت وبسایت مازندران بام ایران)
بافت شهری ساری مرکز استان مازندران رابه طوس بن نوذر نسبت می دهند که در قرن اول هجری به دست فرخان بن دابویه از ملوک گاوباره تجدید بنا شده است. مسجد بزرگ ساری اولین بنایی بود که مسلمین توسط ابوالخطیب، نخستین حاکم عباسی طبرستان، در سدهْ 140 هجری قمری احداث کردند و سپس در همان مسجد جامع شهررا نیز بنا کردند. بنای این مسجد در زمان هارون الرشید به وسیله یحیی بن یحیی شروع و توسط مازیار بن قارون تمام شد. ساری بعد از اسپهبدان نیز تقریباُ تا به امروز مرکز مازندارن بوده است و فرمانروایان طاهری، زیدی و آل باوند تا سال 635 هجری در آنجا حکومت کرده اند. این شهر در سال 298 هجری توسط اقوامی که از دریای خزر و سواحل آن هجوم آورده بودند به آتش کشیده شدو در اوایل قرن چهارم در اثر سیل صدمات بسیار دید و خراب شد.
ساری در زمان سلطان محمد خوارزمشاه و نیز بعد از آن، در حمله مغول آسیب دید و درزمان مستوفی، شهر تقریبا ویرانه بود. در زمان شاه عباس اول بناهای مهمی در ساری ساختند. هنگامی که زندیه طبرستان را فتح کردند مرکز طیرستان، از ساری به بارفروش(بابل کنونی) منتقل شد. در دوره آغامحمدخان قاجار (1200 – 1211 هـ.ق) مرکز مازندران مجددا از بارفروش به ساری منتقل گردید. زلزله سال 1220 هـ. ق باعث تلفات جانی زیادی شد و شهر بیش از پیش روبه ویرانی نهاد. در دوران اخیر با عبور راه آهن از کنار شهر و احداث خیابانها و ساختمانهای دولتی بار دیگر ساری رو به آبادانی نهاد و امروزه یکی از شهرهای زیبای استان مازندران و شمال کشور است.
مراکز دیدنی و تاریخی
• مجموعه فرحآباد
• برج رسکت
• برج سلطانزین العابدین
• پارکمیرزا کوچکخان
• پناهگاه حیات وحش دشت ناز
• امامزاده عباس
• بنای امامزاده یحیی
7/16 درصد جمعیت مازندران را دارد . شهرساری مرکز استان و از جمله شهرهای بزرگ طبرستان و مرکز فرمانروایی اسپهبدان بوده است . در زمان سلوکیه به سیرنیکس ، در زمان ساسانی به سارویه و در ادوار اسلامی به ساریه و ساری تغییر نام داد. مجموعه تاریخی فرح آباد ، خانه کلبادی ، برج رسکت ، مسجد جامع ، برجهای وجه متمایز ساری، امامزاده عباس ، امامزاده یحیی ، سلطان زین العابدین ، آب انبار میرزا مهدی ، آب انبار نو ، خانه فاضلی ، بقعه درویش فخرالدین گلما ، بقعه امامزاده عیسی بن کاظم ، بقعه شاطر گنبد ، منطقه تفریحی سد شهید رجائی ، پناهگاههای حیات وحش دودانگه و چهاردانگه، دشت ناز، سمسکنده را میتوان نام برد. شهرستان ساری با برخورداری از چند هتل و مجموعه تفریحی – رفاهی جنگلی، و هم ساحلی در فرح آباد (ساری) ، وجود کارخانه های بزرگ صنایع چوب و کاغذ (بویژه مازندران) ، دارو سازی ، نساجی و فرآورده های غذایی ، فرودگاه بین المللی ساری و امکان بهره برداری از ذخیره آب سد شهید رجائی در تولید محصولاتی نظیر برنج ، مرکبات ، پنبه و دانه های روغنی همراه با شبکه های آبیاری مدرن از توسعه نسبتاً مناسبی در استان برخوردار است.
سد سلیمان تنگه - خزر آباد - پارک جنگلی شهید زارع - پارک حیات وحش دشت ناز - پناهگاه حیات وحش سمسکنده - بقعه امام زاده عباس - خانه قدیمی کلبادی - آب انبار نو -